Eerlijkheid en een eetstoornis

25 augustus 2020


Eetstoornis, eerlijkheid en vertrouwen ☘️

Even een hele kwetsbare en moeilijke bericht, toch vind het cruciaal om dit te delen...

Een eetstoornis is geen keuze of levenswijze, het een -vaak onderschatte- ziekte, een zelfvernietigend systeem dat alle pogingen doet om je klein te krijgen...

De eetstoornis zegt me niet alleen dat ik niet mag eten... maar ook dat ik moet ‘doen alsof’, doen alsof het goed gaat, doen alsof ik goed eet, doen alsof de strijd makkelijk is... in het verleden dwong hij me vaak tot liegen, ondanks dat ik eerlijkheid het allerbelangrijkste vind in het leven.... liegen over eten, liegen over angsten en gevoelens, eten verstoppen of doen alsof ik goed at... IK WILDE DIT NIET! En toch gebeurde het... de controle verloren, slaaf van de eetstoornis...


Een maand geleden besloot open te zijn over mijn ziekte is er veranderd: ik deel mijn angsten, pijn, verdriet,... én er is weer HOOP! Hoop in het leven en herstel. Ik won eindelijk het vertrouwen terug van mijn dierbaren, dat doet zoveel deugd ☘️

Toch maakte ik pas 1 misstap, 1 leugen waarmee ik mijn geliefden (en ook mezelf) veel pijn deed. Vertrouwen geschonden, hoop verloren. Ik ben zo, zo bang dat ik dit vertrouwen nooit meer terug zal winnen... net nu ik op de goede weg ben...

Na 10 jaar strijd geef ik mezelf nog 1 kans op herstel, vertrouwen en eerlijkheid, ik hoop dat anderen me ook deze laatste kans willen geven. Ik geloof in volledig herstel, ik geloof erin dat ik dit vertrouwen waard ben en kan terugwinnen🧚🥰🧚

Ps: sorry aan al wie ik al kwetste door leugens van de eetstoornis... ik hoop dat jullie me dit vergeven ☘️🥰Heb je na het lezen van dit verhaal nog vragen? Zou je het fijn vinden dat ik vaker iets deel over mijn strijd en weg richting herstel? Ik hoor het graag via een berichtje.


veel liefs, 

Naduah

 

BANK