Leven in het NU

31 september 2020


Leven in het ‘NU’


SPIJT,

een woord dat zovaak terugkomt in mijn leven. Ik heb zoveel spijt, spijt van de gemiste jaren en kansen door mijn eetstoornis, spijt van de vakanties waar ik niet van kon genieten, de etentjes waarop ik amper durfde te eten,...SCHULDGEVOEL,

over de zware kosten van jarenlange therapie (die niet altijd aansloeg), de pijn die ik familie en vrienden deed, de weggegooide jaren, de keuzes die ik maakte in functie van de eetstoornis,...


ANGT, 

voor de toekomst, voor mijn bedrijf, voor mijn financiën,...
Net die spijt, schuldgevoelens en angsten zorgen ervoor dat ik niet in het NU kan/durf te leven. Ik durf me niet te focussen op m’n herstel omdat ik mijn bedrijf wil runnen. Ik durf niet altijd alles te eten omdat ik niet durf te voelen, ik durf niet los te laten omdat ik bang ben dat ik iedereen tot last ben, ik durf geen geld te besteden aan mijn therapie, zelfzorg en mezelf,...


De afgelopen weken heb ik leren loslaten en vertrouwen: vertrouwen dat ik mijn gevoel mag volgen, op elk gebied, de angsten loslaten, niet meer kiezen vanuit een angst maar vanuit liefde wat wil ik echt? Op alle vlakken: eten, beweging, mijn bedrijf,... wat vult mijl hart, waar wordt ik gelukkig van?


Ik maak mezelf niets meer wijs en durf mezelf weer open en eerlijk ik de ogen kijken: als ik écht naar mezelf luister, dan komt ALLES goed
Heb je na het lezen van dit verhaal nog vragen? Zou je het fijn vinden dat ik vaker iets deel over mijn strijd en weg richting herstel? Ik hoor het graag via een berichtje.


veel liefs, 

Naduah

 

BANK